2 Nisan 2018 Pazartesi

Evcil hayvan asilari kansere sebep olabilir mi?

Üzerinde çok az konuşulan, çok az sorgulanan bir konu var; evcil hayvanların iyi niyetli veteriner hekimler tarafından yapılan aşılara verdikleri olumsuz tepkiler.

İlgili bir evcil hayvan ebeveyni olarak, veteriner ilaçlarının çoğunda mevcut aşılama uygulamalarının bir sonucu olarak ortaya çıkabilecek potansiyel yan etkilerin (kanser dahil) farkında olmanız gerekiyor.

Hayvan Kanserlerindeki Artış İle Aşı Arasındaki İlişki Bir Gerçek

Sadece evcil hayvan aşıları ile kanser arasındaki ilişkiyi siz duymadığınız için, bu sorunun olmadığı anlamına gelmiyor. Bu konu hakkında düşünmeli ve bilgi edinmelisiniz.

Pet MD alternatif bir sağlık sitesi değil, yaygın olarak kullanılan bir geleneksel veterinerlik kaynağı olduğu halde Pet MD bile köpeklerde ve kedilerde aşılama bölgelerinde başlayan kanser türlerinin yükseldiğini belirtiyor.

·      Dr. Jean Dodd'un 'Hayvan Sağlığı Kaynak Blog'undan Dr. Jean W Dodds, parvoviral aşıların lenfoma ve löseminin yanı sıra diğer birçok hastalık ve kemik iliği yetmezliği ile ilişkili olduğunu açıklıyor.

·    Purdue Üniversitesi'nden araştırmacı Dr. Larry Glickman, Cenevre Üniversitesinden araştırmacılar ile birlikte yaptığı çalışmalarda, aşılardaki yabancı proteinlerin köpeklerde genetik bozulmaya yol açtığını, lösemi ve çeşitli kanser türlerine sebep olduğunu, bunun aşılarla bağlantılı olduğunu ortaya çıkarmıştır.

·        2003 yılı Ağustos ayında, Veteriner Hekimliğinde aşıların, kedilerde ve köpeklerde kansere neden olabileceği bildirilmiştir.

·       Holistik veteriner Tom Cameron  bir radyo röportajında, aşılardan dolayı evcil hayvan kanserlerinin bugün evcil hayvan sağlığı için büyük bir sorun olduğunu belirtmiş.  O ve Patricia Jordan, DVM gibi diğer bütünsel veteriner hekimler, aşı enjeksiyon bölgelerinde kanserli tümörler gelişen hayvanların sayısının her geçen gün arttığını bildiriyorlar.

Kedi, köpek kanserleri ile ilgili bu makaleye bakabilirsiniz. http://iyilestirici.blogspot.com.tr/2018/04/kopekler-ve-kedilerde-kanser-hakkinda.html

Aşı enjeksiyon bölgelerindeki evcil hayvan kanserine genellikle “aşı kaynaklı karsinom”, “aşıyla ilişkili sarkom (VAS)” ya da evcil hayvanlara yönelik aşı politikalarını sorgulayan kişiler tarafından “vacco sarkoması” deniliyor.

Aşılar ile ilgili tümörlere karşı konvansiyonel veterinerlik organlarınca sunulan aşıların hayvanların ensesi yerine bacaklarından ya da kuyruklarından yapılması. Böylece herhangi bir tümör gelişimi ortaya çıkarsa hayvanın hayatını kurtarmak için söz konusu organın ampüte edilebileceğini yani kesilerek alınabileceğini söylüyorlar. Bunun kesinlikle ideal bir çözüm olmadığı ortada.

Kedi ya da köpeğinize herhangi bir aşı yaptırdığınızda enjeksiyon bölgesinde oluşan lezyonlara dikkat etmelisiniz. Tavsiye edilen aşılamayı takip eden bir ay süresince aşı bölgesinde oluşabilecek her türlü farklılığın dikkatle takip edilmesi lazım. Aşılama bölgesindeki olumsuz reaksiyonlar genellikle aşırı kaşıntı şeklinde ortaya çıkar, ancak daha kötüye de gitme olasılığı vardır.

Aşılama bölgelerinde genellikle cilt kanseri olarak başlayan tümörler yüksek oranda istilacı, hızla büyüyen, malign ve metastatik oranlarda % 25'e yaklaşırlar. Bölgesel lenf düğümlerine ve hatta akciğerlere yayılabilirler.

Bu tümörler evcil hayvanlarını seven kişilerde büyük bir endişe ve üzüntü yaratmanın yanı sıra tedavileri de çok pahalı. Bu yüzden birçok evcil hayvan sahibi yüksek tedavi masraflarını karşılayamadığı için hayvanlarına zorunlu olarak ötenazi uygulatarak hayatlarını sonlandırıyor. Ayrıca birçok veterinerin hayvan kanserlerini insan dünyasında kullanılan geleneksel tedavilerle tedavi etmekte direnmesi de olayın diğer talihsiz yönü, zira cerrahi, kemoterapi ve radyasyondan oluşan bu tedaviler zaten hasta olan hayvanlara acı çektirmekten başka bir işe yaramıyor, aynı insanlarda olduğu gibi.

Pet Aşılarında Bulunan Zararlı Malzemeler


Birçok aşıda bulunan ağır metaller, alüminyum ve / veya civa (nörotoksinler), orijinal iltihap kaynağı olarak düşünülüyor. Diğer aşı bileşenleri, sadece ölü dokuyu korumak için uygun bilinen bir kanserojen olan formaldehit içerebilir (embolizasyon sürecinde formaldehit kullanılır).

Pet aşıları ayrıca MSG (bilinen bir nörotoksin), sorbitol ve işlemden kaynaklanan diğer artık yabancı maddeler gibi başka toksinleri de içerebiliyor.

Pet Aşı Programları, Hasar Bağışıklığı ve Sebep Olduğu Diğer Sağlık Sorunları


Richard H. Pitcairn, DVM, PhD, Veteriner Homeopati Akademisi'nin kurucusu ve Dr. Pitcairn'in Köpekler ve Kediler için Doğal Sağlık Komple Kılavuzu'nun kurucusu. Sağduyulu olarak, şu anda refakatçi hayvanlar arasında hasta sağlığına olumsuz etki yapan en önemli iki etkenin aşıların aşırı kullanımı ve yanlış besleme olduğunun altını çiziyor.

İmmünoloji ve viroloji üzerine doktorası bulunan Dr. Pitcairn’in aşıların bir problem olduğunu düşünmeye başlaması biraz zaman almış ve sonunda aşılarla kanser arasındaki açık ve inkar edilemez bağlantıyı fark etmiş. Aşıların aşı kaynaklı kronik hastalıklar ürettiğini belirten Dr. Pitcairn bunun başka bir deyişle aşılanan hayvanların sürekli veterinere ve ilaçlara mahkum olması anlamına geldiğini belirtiyor. Sonuç olarak aşılar nedeni ile evcil hayvanların ömrü kısalıyor ve yaşam kaliteleri de düşüyor.

Dr. Pat Bradley, DVM şöyle diyor: “Genel ve korkutucu bir bağlamda, hayvanların genel sağlık durumlarının yıprandığını ve yaşam sürelerinin kısaldığını görüyorum. Çoğu hayvanın vücutlarının zehirleri atmak için muazzam bir kapasitesi var, ancak bu kapasite elbette sınırsız değil. Bence aşılar bu sınırı aşıyor ve vücudun savunma sistemi işlevini aşılardan gelen toksinlerle bozuyor”

Dr. Charles E Loops, DVM, rutin evcil hayvan aşılaması ile ilgili sorunu şu şekilde açıklıyor:

Rutin aşılarla değişmesi gereken ilk şey, aşıların zararlı olmadığı efsanesi. Veterinerler ve hayvan koruyucuları, hayvanları yıllık aşılamalarla hastalıktan korumamış olduklarını fark etmeliler , zira sürekli aşılama yaparak aslında hayvanların savunma sistemlerini yok ederek sağlıklarını bozuyorlar. 

Homeopatik veterinerler ve diğer bütünsel pratisyenler, aşıların faydadan daha fazla zarar verdiklerini bir süredir biliyorlar. Aşılar, hayvanın bağışıklık sistemi üzerine büyük bir saldırı.  Aşı kaynaklı kronik hastalıklar, otoimmün krizler gibi yaşamı tehdit eden koşullardan, kronik cilt alerjilerinde olduğu gibi bir hayvanın yaşam kalitesini bozan koşullara kadar çeşitlilik gösteriyor.

Evcil hayvanınız bir şempanze veya gine domuzu olmadığı sürece, karaciğerde glukozdan askorbik asit üretir. Aslında, hayvanlar çoğu insanın günümüzün modern diyetlerinden aldıklarından daha fazla askorbik asit üretiyorlar. Yeterli miktarda askorbik asit (C vitamini) kanıtlanmış bir antiviral ve antibakteriyel ajandır. İnsanlar bağışıklığın bu yönünden yoksundur, ancak köpekler ve kediler kendi C vitamini üretme kapasitesine sahipler.

Hayvan dostlarımızın sağlıklı olmak için çok fazla aşıya ihtiyaçları yok. Egzersiz, güvenli ve dinlendirici bir ortam, toksinlerden kaçınmak ve sağlıklı bir beslenme sağlıklı olmaları için yeterli.

Veterinerlere Başvurular Yükselişte


Bugünkü aşılama programları, 20. yüzyılın ortalarından beri önemli ölçüde artmış durumda. 1950'lerde 1970'lerde veteriner masrafları yok denecek kadar azdı çünkü evcil hayvan sahipleri hayvanlarını nadiren veterinere götürürlerdi.

Artık birçok köpek bütün gün veterinerde tutuluyor ve sevgili aile üyeleri gibi tedavi ediliyor. Evcil hayvan ebeveynleri en sonunda sağlık sorunlarını köpekleri ve kedileriyle, neden veteriner ziyaretleri yapmak zorunda kaldıklarını ve bu ziyaretlerin neye mal olduğunu tartışmaya başladılar. Ancak ne yazık ki çoğu evcil hayvanlarının sağlık sorunlarının artması ile aşılar arasındaki bağlantının hâlâ farkında değiller. Özellikle yıllık olarak birçok aşısı tekrarlanan hayvanların sağlık sorunları çok daha fazla artabiliyor.

Dozlar Köpek veya Kedilere Uygun Değil


Evcil hayvan aşıları ile ilgili büyük bir sorun da dozajların orantılı olmaması. Bir çocuğu doktora götürdüğünüzde doktor çocuğun kilosuna göre dozaj ayarlaması yapar. Ancak bu dozaj mantığı evcil hayvanlarda geçerli değil. Evcil hayvanınız 40 kiloluk dev bir Danua da olsa minicik bir Terrier de olsa hepsine tek tip ve aynı dozajda aşılar uygulanıyor. Bu da şu anlama geliyor; evcil hayvanınız ne kadar küçükse aşılar nedeni ile sağlık sorunları yaşama riski de o denli yüksek.

Temel Hayvan Aşıları VS temel olmayan aşılar (peki ya karma Aşılar ne olacak?)


Çoğu veteriner hekim evcil hayvanların kuduz, köpek distemper, parvovirüs ve hepatit gibi temel aşılarının mutlaka yapılması gerektiği görüşünde. Bunların yanı sıra sıklıkla tavsiye edilen ancak zorunlu olmayan yedi adet daha aşı var. Veterinerlerin birçoğu zorunlu olmayan bu aşıları da yaptırmaları için evcil hayvan sahiplerini ikna etmeye çalışıyor.

Konuyu daha uygun hale getirmek için hem temel, hem de temel olmayan aşıları içeren karma aşılar üretilmiş. İnsanlar için karma aşıların en tehlikeli aşılar olduğu kanıtlanmış durumda ve aynı şey evcil hayvanlar için de geçerli.

Bu makalede atıfta bulunulan Amerikan Veteriner Hekimler Birliği (AVMA) aşı programını yayınlayan peteducation.com'as ponsor olan veterinerler, bu uyarıyı program grafiğinin altına ekledi:

“Minnesota Üniversitesi, Colorado Eyalet Üniversitesi ve Wisconsin Üniversitesi Veteriner Okullarındaki araştırmacılar, yıldan yıla köpeklerde alternatif aşılar önermektedir. Karma aşıların (birden fazla hastalığa karşı aşı kombinasyonları) kullanılması yerine, sadece tek bir bileşene sahip tek değerli aşılar kullanılmasını önermektedir , örneğin sadece parvovirüs içeren bir aşı. Yani, bir yıl köpeğiniz distemper'e karşı, gelecek yıl, köpek adenovirüs-2'ye karşı gelecek yıl, ve parvovirüse karşı üçüncü yıl aşılanacaktır. Sonra döngü kendini tekrar edecek. Diğer araştırmacılar, her 3 yılda bir aşılamayı önerecek yeterli bilgiye sahip olamayacağımıza inanıyor. Köpek aşılarının üreticileri, önerdikleri yıllık aşılarda etiketlerini değiştirmiyor. Yine, her köpek sahibi ne zaman aşılanması gerektiği konusunda bilinçli bir seçim yapmalıdır. Karar vermenize yardımcı olmak için veterinerinize danışın.”

Köpeklerin Gerçekten Öksürük Aşısına İhtiyacı Var mı?


Bazı bilinçli, dürüst veteriner uzmanlarına göre, “köpek boğmacası” denilen şey anlatıldığı kadar tehlikeli ve bulaşıcı değil, insanların soğuk algınlığı gibi. Aşı da etkisiz. Köpek öksürüğü yaratabilecek 40 veya daha fazla patojen veya viral suş vardır, ancak aşı sadece iki suş içeriyor.

Wisconsin Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yüksek profesör ve araştırmacı olan Dr. Robert Schultz, “köpek boğmacası aşılanabilir bir hastalık değildir” diyor.

"Köpek öksürüğü" veya Bordetella aşısı, zayıflatılmış veya modifiye edilmiş bir canlı virüs içeriyor ve belirtildiği gibi, parainfluenza aşısı ile bir araya getirilmesi muhtemel. Böylece, köpek öksürük karma aşısı, yedi haftaya kadar viral dökülme adı verilen bir işlem vasıtasıyla diğer hayvanları enfekte edebilir . Viral dökülme, yaygın doğal yabani virüslerden daha fazla yayılan virüs oluşturabilir.

Para Hırsı, Daha Fazla Hayvan Aşısı için Tehlikeli Durum Yaratıyor


Zoraki yapılan aşılar ve sürekli bunu dayatma sağlıkta daha kötü bir durum yaratıyor. Bu durum insan sağlığı çevreleri içindeki nispeten az sayıda sağlık çalışanı ve bilim insanı tarafından kabul ediliyor ancak bu sağlık çalışanları medya tarafından marjinalleştiriliyor, meslektaşları tarafından alay ediliyor ve hatta büyük ilaç şirketleri ve bürokratik tıp dernekleri tarafından taciz ediliyor. Açık sözlü veterinerler de bazen aynı kaderle karşı karşıya kalabiliyor.

Dr. Shultz, bir veteriner hekimliği profesöründen daha fazlası, o köpekler ve kedilerin takip aşılarına ihtiyaç duymadığını ve aşı olduktan sonra güçlendirici etkiye sahip olduklarını kanıtlamak için deneyler yürüten bir immünolog ve araştırmacı. Birçok veteriner hekim yine de tekrar aşılarını içeren yıllık ziyaretleri öneriyor.

Dr. Shultz'a göre…

Yıllık yeniden aşılama hiçbir yarar sağlamaz ve olumsuz reaksiyon riskini artırabilir. Kazanacakları paralar, aşı eleştirmenlerinin, mesleğin protokollerini güncelleme direncinin kökeninde olduğuna inandıkları şeydir. Aşıların cazibesi olmadan, müşteriler yıllık veteriner ziyaretleri yapmaktan vazgeçebilirler. Aşılar, ortalama uygulama gelirinin yüzde 14'üne kadarını, AAHA [Amerikan Hayvan Hastanesi Derneği] raporlarını ve veterinerlerin de karlarını kaybettiriyor.

Bazılarının, çalışmamı görmezden geldiğinden şüpheleniyorum,” diyor. Distemper aşısının 15 yıl kadar sürdüğünü iddia eden Dr. Schultz. “Yıllık ziyarete yapılan aşılamaların bağlanması, 1980'lerde ve 1990'larda pratik bir şekilde ön plana çıktı. Şimdi veterinerler bunu bırakmak istemiyor. ”

2015 yılında küresel hayvan aşı endüstrisi, 6.27 milyar dolar yıllık gelire ulaştı . 2024'te 11,40 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri, hayvansal aşılar için öncü pazar olmaya devam ediyor, aşılar toplamın % 37'sini oluşturuyor olmasına rağmen, bunun büyük bir kısmı, fabrika çiftliklerinde veya CAFO'larda çiftlik hayvanı aşılamalarından kaynaklanıyor (Sınırlı Hayvan Yemi Operasyonları).

Evcil Hayvanınızın Sağlığı için Sorumluluk Almak


Aşırı aşılamanın tehlikeleri hakkında konuşan veterinerler var. Gereksiz tekrar performansları olmaksızın yerel yasal aşı gereksinimlerinizi karşılamak için sadece temel aşıları öneren bütünsel bir veteriner hekim ile çalışmaya çalışın. Veterinerinizin vücut ağırlığına ve büyüklüğüne göre dozu ayarladığından emin olun. Bu kılavuz araştırmanızda yardımcı olabilir.

Kurumsal olarak franchising almış veterinerlik hizmetlerinden kaçının, zira bu veteriner klinikleri aşılama politikaları konusunda oldukça katılar.

Hemen hemen her hayvana yıllık veya üç yıllık tekrar kuduz aşısı yapılması zorunluluğu var. Ancak aşılar sadece sağlıklı evcil hayvanlara verilmeli. Eğer evcil hayvanınız aşılara olumsuz tepki verdiyse veya hastalandıysa veterinerinize bir daha bu aşıyı yapmamasını söylemeyi deneyebilirsiniz.

Animals/DOGS (and humans) [Important]
**Science of Vaccine Damage [Archive on VacLib.org] by Catherine O'Driscoll


PDF of above article with good layout for printing
http://www.vaclib.org/pdf/vaxscience-in-dogs.pdfWhy Do You Vaccinate Your Dog? Dog Vaccinations / By Dana Scott
"There have never been any safety studies done for any vaccine in use today that would meet the criteria of scientific proof." - Harold Buttram, MD
Excerpt: Vaccination agaist rabies spread distemper (and death) in Africa
http://www.dogsnaturallymagazine.com/why-vaccinate-your-dog/

VACCINE REACTION ESSAY
VETERINARY PHOTOS OF INJECTION SITE TUMORS AND CANCERS
by Patricia Jordan, DVM, CVA, CTCVH, & Herbology
http://www.thedogplace.org/VACCINES/Vaccine-reaction-essay-tumor-photos-P.Jordan-DVM-136158.asp

A five-pound cat receives the same shot as a 100-pound dog
Veterinarian Speaks Out, Presents Decades of Research Linking Pet Deaths to Over-Vaccinations is Met with Laughter
By Erin Elizabeth - March 1, 2017 [Includes video]
http://www.healthnutnews.com/veterinarian-speaks-presents-decades-research-linking-pet-deaths-vaccinations-met-laughter/


The Dark Side of Pet Vaccination
Allergies, skin problems, behavior changes, autoimmune disease, seizures, injection-site cancers — these are just a few of the well-documented adverse vaccine reactions in dogs and cats. Reactions aren’t rare; they are just unrecognized and unreported.
http://tv.greenmedinfo.com/dark-side-pet-vaccination/Vaccine Safety Manual
FORWARD by Russell Blaylock, MD
https://www.scribd.com/document/11564541/CH-5-1-Vaccine-saftey-forward

Nosodes Article by: Marina Zacharias
http://www.cyberpet.com/?page=article&aID=43


https://web.archive.org/web/20070220034627/http://www.holisticbird.org/health/vaccinations.htm

Homeopathic vaccine alternatives https://web.archive.org/web/20120112114702/http://www.doglogic.com/vaccineinfo.htm

Mitchell Fleisher, MD, in a recent letter to Yoga Journal, would seem to support the same perspective: "The vast majority of the professional classical homeopathic community does not advise the use of homeopathic or allopathic vaccines in the long-term prevention of communicable diseases. Rather professional homeopaths would prescribe a single remedy, based upon the totality of the individual's symptoms... that is intended to strengthen the immune system and assist the defense mechanism in overcoming disease."

The letter goes on to point out that there is a great deal of evidence for homeopathy's ability to handle viral epidemics. During the 19th century, homeopathy enjoyed a surge of popularity when it was found to be extremely effective in dealing with the epidemic diseases that spread throuout the country. In fact, during a cholera epidemic in Cincinnati in 1849, only 3 percent of homeopathic patients died, compared to 48-60% of the conventionally treated patients.

VACCINE REACTION ESSAY
VETERINARY PHOTOS OF INJECTION SITE TUMORS AND CANCERS
http://www.thedogplace.org/VACCINES/Vaccine-reaction-essay-tumor-photos-P.Jordan-DVM-136158.asp

3 yorum:

  1. hakan abi yeni paylaşımlar yok mu :)

    YanıtlaSil
  2. iki tane ev disina cikmayan kedim var, tum asilarini sadece 1'er kere yaptirdim, 1 set tamamlandiktan sonra asi yaptirmadim. asinin mantiginda dusuk dozda virusu vucuda tanitmak var ise zaten insanda oldugu gibi 1 kere yapilmasi bence mantiken kafidir. ( veterinerler genelde bu cumleyi kurunca sinir olurlar). ona harcayacagim parayi kedilerime saglikli, kaliteli mama yedirmeye ve 6 ayda bir veya en azindan yilda bir duzenli hemogram ve biyokimya testleri yaptirmaya, b12 ignesine ve arada cesitli immun destekleyicilere harciyorum. 7 ve 5 yasindaki kedilerim cok sukur gayet sagliklilar. veterinerimiz asi konusunda pek mutlu degil ama baski da yapmiyor. 7 senedir kedi ile yasayan ve histerik duzeyde sagliklariyla ilgilenen biri olarak asilarin kesinlikle yarari olmadigi tam tersine ciddi zararlar verdigi kanaatindeyim.bu guzel derleme icin tesekkurler.

    YanıtlaSil