26 Eylül 2017 Salı

Kolloidal gumusun maliyeti

Koloidal gümüşü kendi imkanlarıyla üretmeye çalışanlar bunun aslında çok maliyetsiz bir şey olduğu gibi yanlış bir kanıya kapıldıklarından Siva Derm’in fiyatlarının çok yüksek olduğunu dillendiriyor. Yanı sıra bazı kuyumcular da saf gümüş çubuk ürettiğini söyleyerek insanlara bunu satıyor. Kimseyi zan altında bırakmak istemem. Ama kuyumcunun işi süs ve ziynet eşyası satmaktır. Sağlık için kullanılan medikal gümüş değil! Şayet böyle bir işe girişiyorsa zaten kendi kendini zan altında bırakır. Çünkü suç işliyor demektir. Sattığı gümüş saf bile olsa bunu gerekli kurumlardan onaylatıp yasal prosedürü izlemesinde kendi açısından fayda var. Ama tabii toplum bu gibi şeylerin hesabını hiç yapmadan “şu işte iyi para var biz de hemen yapalım” zihniyetinde olduğundan hesapsızca girişirler her işe.


Ayrıca biz bunu bedavaya da vermiş olsak insanlar yine de kendileri yapmaya çalışacaklardır. Yapsınlar zaten. Buna engel olamayız. Benim konudaki tek sıkıntım her şeyi hemen yapabileceğini zanneden insanların “ben bunu yaptım, üstelik daha ucuza” diyerek hiçbir kurumdan izin almadan, vergi ödemeden illegal işlerle insanların sağlıyla oynayıp uzun vadede ortaya çıkacak sorunlardan dolayı bizim de etkilenmemizdir. Çünkü şu anda üretim izinlerine sahip tek firma Pyramed Center olup, teftiş edilen tek firma pyramed Center'dır. Dolayısıyla ucu eninde sonunda bize dokunacağından insanlara gerçekleri söylemek durumundayım.

Ürünün fiyatı yaptığı işe göre oldukça ucuzdur. Yanılgınız Siva derm kolloidal gümüş suyunun, iki gümüş çubuğun suya sokularak elektrik verilmesi sonucu elde edilmesi düşüncesinden kaynaklanıyor. Ama maalesef ki üretimimiz o derece basit değil. Başka bir ürünle mukayese yapmamanızı tavsiye ederim.

Ekstra bir bilgi olarak şu makaleyi okumanızı öneririm. http://gumuskolloidal.blogspot.com.tr/p/suya-bilgi-yuklemek.html

Elbette ki Türkiye’nin ekonomik durumunun da farkındayım. Ancak ne yazık ki bu bizim çözebileceğimiz bir sorun değil. Biz insanlara karşı anlayışlı olsak bile devlet kobilere karşı anlayışlı olmuyor. Kısacası bizler merdiven altı üretim yapmıyoruz. Ve bu üretim sürecinin bir maliyeti var. Gümüşler İsviçre’den sertifikalı olarak geliyor ve ucuz değil. Kullandığımız donanım oldukça pahalı ve bize özel üretilmiş cihazlar. Özel kimyagerimiz var ve bedavaya çalışmıyor. Kanuni prosedürlerin getirdiği bazı zorunluluklar var. Ve bu zorunluluklar bedavaya olmuyor. En azından bulundurmamız gereken tek bir yangın söndürme tüpünün değeri bile 375 tl. Analiz için kullandığımız kitler 300 € civarında. Bir ppm ölçümü kaça mal oluyor öğrenmek isterseniz gidin bir özel laboratuara ve analiz ettirin.

Yani eskiden nasıl yaparlarmış ya da başkaları da nasıl yapıyormuş bilemem. Ama biz daha iyisini yapana kadar en iyisi budur. Çeşmeden doldurup doldurup satamadığımız için maliyet de yüksek oluyor dolayısıyla. Ama tabii ki siz yapmak isterseniz yapın. Yani fiyatı çok yüksek geliyorsa bizden almak zorunda değilsiniz.

Sağlıksız olmak için nice harcamalar yaptığımızı, her sene hastane ve ilaçlara ne kadar para yedirdiğimizi, bir şişe viskinin gümüş suyu ile aynı paraya geldiğini, dışarıda sağlıksız bir akşam yemeği için ne kadar bonkör olduğumuzu, fakat sağlığımız bozulunca, ya da sağlığımızı düşününce cebimize akrep girdiğini kabul edelim lütfen.

Çok pahalı olduğunu düşündüğünüz Siva Derm ise günlük bir çay bardağı kullanımla (8 liraya mal olur) hastalıklara yakalanma riskinizi minimum düzeye indirir ve hasta olduktan sonraki yapacağınız harcamaların binde biri bile değildir.

Şaşılacak bir durum da şudur ki, insanlar otomobillerine bile kendi vücutlarına yaptıkları masraftan daha fazlasını yapıyor. Benim otomobilim yok. Ama yiyeceğim her şeyin en kalitelisini almaya çalışıyorum. Naçizane tavsiyem paraya değil kendinize saygı duymanızdır. Para, ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullanmanız gereken bir araçtır. Günümüzde birçok insanın düşündüğü gibi amaç değildir.

Buda’nın dediği gibi;

“Neye sahip olduğun değil, neye ihtiyacın olduğu önemlidir.”

Siva Derm kullanan, ya da kullanmayan herkese sağlıklı günler dilerim.

Bu yazı eleştiriler adlı makaleden alıntıdır. İsteyen tümüne buradan bakabilir. http://gumuskolloidal.blogspot.com.tr/p/okuyacagnz-bu-yaz-elestirilere-cevap.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder