2 Mayıs 2017 Salı

Palmiye yağı

Son zamanlarda bir palmiye yağı zararlıdır furyası aldı başını gidiyor. Ama millet detaylarda kaybolup gidiyor. Bırakın palmiye yağı listesini bir kenara. Bunun sonu yok. O yağ biter bir başka yağ başlar. Aynı terör örgütlerinde olduğu gibi devam eder bu iş.

Bilmeniz gereken en temel bilgiler şunlardır;

- Paketlenmiş hiç bir ürünü kullanmayacaksınız.

- Buğdaydan yapılma hiç bir şeyi tüketmeyeceksiniz.

- Şeker tüketmeyeceksiniz.

- Kaya tuzu kullanacaksınız. Rafine tuz, tuz değildir.

- Yeteri miktarda su içeceksiniz. İçmeniz gereken minimum su miktarı günlük kilo çarpı kırktır.

- Hasta olduğunuzda ilaç değil, duruma uygun bitkisel ürünler ve kolloidal gümüş içecekesiniz.

- Reklamı yapılan her ne varsa sizin için zararlıdır.

Yıllardır söylenilegelen üç beyazlar lafı yanlıştır. Evet un doğru ve şeker doğru. Ama tuz yanlış. Çok hücreli canlılar tuz olmadan yaşayamaz. Doktorların dediği "günlük şu kadar sıvıya ihtiyacınız var" lafı yanlış. Doktorlar önce su ve sıvı arasındaki farkı öğrenmeliler. Sıvıya değil, suya ihtiyacınız var. Yemeğe ya da meşrubata değil, suya ihtiyacınız var. İnsanların neredeyse %90'dan fazlası sadece yemeği düşünüyor ve ihtiyacı olanın 10 hatta 100 katını yiyor. Ama yeterince su içen yok.

Elbette ki bunların hepsi ayrı, ayrı bir sürü kitap konusu. Ama zaten bu konularla ilgili yazılmış kitaplar da var. İhtiyacınız olan bir diğer şey de kitap okumaktır. Türk dizisi ya da evlilik programı izlemek değil.

Şimdi böyle konuşunca tabii bir çoğunun cevabı hep aynı oluyor, "e, onu yeme, bunu yeme ne yiyek?" O zaman zıkkımın kökünü ye demek lazım. Yani yiyecek binlerce şey varken ekmeğe takılı kalmak zaten bitik olduğunuz anlamına geliyor.

Eğer illa ki bir doktor istiyorsanız Karatay'ı dinleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder